söndag 10 mars 2013

Företagsanalys Betsson

Midcap-noterade Betsson är ett företag som erbjuder poker, kasino, lotter och sportsbetting.


Hållpunkter från ovanstående sammanställning (och årsredovisningarna)
 • Finanserna är inte Graham-starka, men man undviker konsekvent räntebärande skulder varför den finansiella situationen ändå får bedömas som stark.
 • Intjäningsstabilitet. Den (genomsnittliga) årliga EPS-tillväxen uppgår till 19,04 procent de senaste tre åren, 23,44 procent de senaste fem åren och 22,13 procent de senaste sju åren.
 • Utdelningsstabilitet sedan 2006. Direktavkastningen har legat mellan 2-8 procent, för närvarande 4,5 procent. Relativt hög utdelning.
 • Bolaget är familjeägt. Familjen Per Hamberg med bolag innehar 20,8% av rösterna, familjen Bertil Knutsson med bolag innehar 10,8 procent av rösterna och familjen Rolf Lundström med bolag innehar 9,1 procent av rösterna. 
 • Per Hamberg (största ägaren) sitter i styrelsen, man får anta att han kommer göra sitt bästa för att förvalta familjens förmögenhet väl.
 • ROE runt 42-43 procent i genomsnitt, CAPEX runt 12-13 procent i genomsnitt och OE/E ligger runt 0,95-1,05 i genomsnitt. 
Sammantaget ser Betsson ut som ett fint företag med bra möjligheter för fortsatt värdeskapande.

6 kommentarer:

 1. Brukar väl komma ett svagt kvartal emellanåt när betsson försöker ta marknadsandelar genom högre reklamkostnader, som vid os i sommras tex. Det i kombination med ovanligt många favorit segrar eller liknande och kursen dippar till brukar ge bra köplägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, jag ska tänka på det om det blir aktuellt med investering.

   Radera
 2. Hur tänker du kring Betsson i dagsläget? 172 kr - 9,4 kr utdelning = 162,6 i kurs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Du tänker värderingsmässigt så får den sjunka till i vart fall 150 kr innan jag blir intresserad. Dock inte säkert att jag skulle köpa då heller, jag har lite andra projekt på gång.

   Radera
 3. Kom ett efterlängtat insiderköp i Betsson nyligen av VD Magnus Silfverberg. Annars har insiderförändringarna senaste tiden varit åt det negativa hållet.

  http://spelaktier.se/2013/06/05/efterlangtat-insiderkop-i-betsson-av-vd/

  SvaraRadera
 4. Betsson.com och Betsafe har svårt att växa för tillfället. Stora omorganiseringar håller på att genomföras både på business och utvecklings avdelningar. Känns som kursen är värderad efter att Betssons olika brands ska fortsätta att växa, vilket de kommer få svårt att göra med den ökande konkurrensen på den nordiska marknaden där Mr Green, Leo Vegas, men även utländska företag som Ladbrokes satsar mycket pengar. Får se hur det går i och med Betssons nylanserade sajt som även har mobilspel.

  SvaraRadera