lördag 29 september 2012

AnotherValueInvestor Q3 2012


Nu är det dags att redovisa min förvaltning igen. Fortsatt god utveckling. Portföljen har dock tappat fem procentenheter sista 1-2 veckorna. Får hoppas att nedgången öppnar upp något trevligt köpläge.

Jag brukar redovisa vilka innehav jag innehar. Jag tycker dock inte om mentaliteten att man köper en aktie "för att någon annan gjort det" (eftersom man inte tänker själv då). Jag vill ej heller att någon ska förlora pengar på att investera som jag gör. Därför överväger jag att sluta redovisa vilka portföljbolag jag innehar. Lite beroende på respons får jag se hur jag kommer göra framöver.

Hur som helst, så här har det gått hittills:


Eftersom jag återinvesterar mina utdelningar känns det dock lite orättvist att fortsätta att jämföra sig med SPI. Jag kommer redovisa SPI-grafen året ut, sedan kommer jag helt gå över till PRX.


Portföljen är obelånad.

7 kommentarer:

 1. För mig är det oerhört tidsbesparande med att läsa andra bloggar.

  Jag köper aldrig utan att ha gjort en egen analys men det är väldigt mycket lättare att hitta intressanta bolag när man vet vilka bloggar som har liknande intressen och kan se vilka bolag de gillar.

  SvaraRadera
 2. Tycker gott att du kan fortsätta att skriva ut bolagen. Var o en haransvar försina egna investeringar o därför ser ja inte varför du ska låta bli pga låter bli dd (läsa på själv)

  SvaraRadera
 3. Insåg även att jag vill gratulera dig till ett strålande resultat.

  Var tvungen att gå tillbaka till Q2 rapporten för att se vilka företag du äger och både tillväxt i aktiepris samt underliggande värde är imponerande.

  SvaraRadera
 4. den viktigaste poängen med bloggen är diskussioner om företag -- utan redovisning av innehav och funderingar kring dessa, går mycket fölorat. tycker jag. Ansvaret för investeringar är andras, inte ditt.

  SvaraRadera
 5. Jag följer aktiebloggar dela för att få olika förslag på resonemang och värderingsmetoder, men också för att få inspiration till nya bolag som jag på egen hand kan analysera. Så snälla, fortsätt skriva vilka företag det rör sig om, det är med glädje jag sätter mig in i andras portföljer och försöker analysera sammansättningen.

  Mvh
  Micke

  SvaraRadera
 6. Tack för gratulation och feedback. Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra än, det får framtiden utvisa.

  SvaraRadera
 7. Ser bra ut. Jag tycker också du kan fortsätta redovisa ditt innehav. :)

  SvaraRadera